daniel van der kolk

24 apr. 2020

Podcast

Beginnen met minimalisme

Ik ben altijd heel geïnteresseerd geweest in minimalisme, maar op de een of andere manier heb ik nooit mijn levensstijl op die gedachtegang kunnen aanpassen. Terwijl ik er wel altijd voor gemotiveerd ben geweest na het zien van bijvoorbeeld een docu. Ook informatieve video’s op YouTube zetten me niet aan tot actie. En toen ontdekte ik het boek ‘Verlangen naar minder‘ van Jelle Derckx en veranderde mijn gedachtegang volledig.

“Wat vind ik belangrijk? En wat absoluut niet? Juist daar gaat minimalisme over.”

Teruggaan naar de essentie. Waar word ik gelukkig van? Hoe krijg ik mijn passie terug? Oftewel: wat vind ik belangrijk? En wat absoluut niet? Juist minimalisme gaat over je tijd en energie richten op dat wat voor jou belangrijk is. Iets waar ik onbewust al naartoe aan het werken was. En het boek van Jelle heeft mij geïnspireerd om hier bewust mee aan de slag te gaan. Om erachter te komen wat ik belangrijk vind, waar ik voor wil gaan en om te ontspullen. In de vijfde aflevering van m’n podcast vertel ik meer over mijn begin met minimalisme.