daniel van der kolk

18 aug. 2020

Podcast

Social media (met Pepper Wering)

Social media hebben een hoop voordelen, maar kunnen je ook goed bij de keel grijpen. Een goed balans – zoals ik in de vorige blogpost al schreef – is ferry important om hier bewust mee om te kunnen gaan.

De afgelopen tien afleveringen van Als Los Zand heb ik gedeeld hoe ik mijn passie terug ben gaan zoeken en hoe ik terecht kwam op een nieuw pad. De aankomende afleveringen ga ik dat pad onderzoeken en dat ga ik doen met behulp van anderen, die ook op een nieuw pad beland zijn. Ik wil meer bezig zijn met waar ik nieuwsgierig naar ben en dit verder uitpluizen. Deze maand wilde ik daarom meer onderzoek doen naar digitaal minimalisme en wilde ik het met iemand hebben over social media.

“Eén van de dingen die ik dagelijks merkte, was dat social media me helemaal geen goed gevoel gaf” – Pepper Wering

Daarom praat ik in de elfde aflevering van ‘Als Los Zand’ met Pepper Wering. Pepper is freelance tekstschrijver en contentmarketeer en wat ik zo tof aan haar vind, is dat zij niet bang is om te laten weten wat ze vindt. Ze is heel duidelijk over waar ze voor staat. Op Instagram deelt ze veel over sociale/maatschappelijke kwesties, maar ze heeft een reis moeten afleggen om erachter te komen wat ze echt belangrijk vond aan social media. En hoe ze dit het beste kon inzetten voor iets positiefs. We hebben het in deze aflevering onder andere over mindful omgaan met social media en haar social media detox, die uiteindelijk acht maanden duurde.